محمود اکبری افزود: این شرکت با انجام طرحهای توسعه و افزایش ظرفیت تولید، کمک بزرگی به بهبود رتبه ایران در رتبهبندی جهانی برترین کشورهای تولیدکننده فولاد داشته و در بازار داخلی نیز توانسته است میزان تحویل محصولات فولادی تخت را از ۳/ ۳میلیون تن در سال ۱۳۹۴ به ۸/ ۵ میلیون تن در سال ۱۳۹۷ افزایش دهد که رشد ۷۶ درصدی به همراه داشته است.
در همین بازه زمانی، تحویل محصولات گرم از ۲/ ۲ میلیون تن به ۴میلیون تن افزایش یافته و متعاقباً میزان تحویل محصول به شرکتهای تولیدکننده لوله و پروفیل فولادی از ۷۷۹ هزار تن به ۷/ ۱ میلیون تن افزایش یافته که رشد قابلتوجهی معادل ۱۱۹ درصد (بیش از دو برابر) را در پی داشته است.
ایشان ضمن اشاره به اینکه در پنجماه اول سال ۱۳۹۸ فولادمبارکه با تحویل ۵/ ۲ میلیون تن محصول نسبتبه تحویل ۴/ ۱میلیون تن در مدت مشابه سال ۱۳۹۴ رشد بیش از ۷۴ درصدی داشته است، گفت: در سال ۹۷ میزان عرضه ضخامتهای ۲ میلیمتر و کمتر به صنایع لوله و پروفیل ۸۸۶ هزار تن بوده که نسبت به ۶۵۶ هزار تن سال ۹۶ رشد ۳۵ درصدی را به همراه داشته است و این روند افزایشی نسبت به سال ۱۳۹۴ که تنها ۶۲ هزار تن بود رشد ۱۳۰۰ درصدی را نشان میدهد. در پنجماه اول سالجاری نیز عرضه ضخامتهای مذکور به ۴۷۲ هزار تن رسید که نسبت به دوره مشابه سال قبل رشد ۵۶ درصدی دارد.
وی ضمن اشاره به روند نزولی واردات محصولات فولادی تخت طی سالهای ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۷ از ۶/ ۳میلیون تن به ۸۹۷ هزار تن و کاهش ۷۶ درصدی آن گفت: روند کاهشی واردات در محصولات گرم محسوستر بوده و با ۷۸ درصد کاهش از ۹۰۱ هزار تن در سال ۱۳۹۴ به ۱۸۹ هزار تن در سال ۱۳۹۷ رسیده است؛ البته در سال ۱۳۹۴ حدود یک میلیون تن محصول گرم با کد تعرفه فولاد ممزوج وارد کشور شد که با در نظر گرفتن واردات از محل تعرفه ممزوج درصد کاهش واردات محصولات گرم بیش از ۹۰ درصد است. در چهارماه اول سالجاری واردات محصولات گرم تنها ۷ هزار تن بوده است که روند رو به حذف واردات را نشان میدهد که این کاهش واردات از خروج ارز از کشور جلوگیری کرده و در سال بالغبر یک و نیم میلیارد دلارصرفهجویی ارزی از محل افزایش تحویل محصولات فولادمبارکه به بازار داخلی و کاهش واردات ایجاد شده است. وی به عرضه محصولات فولادمبارکه ازجمله ضخامتهای ۲ میلیمتر گرم به بازار که منجر به افزایش صادرات محصولات تولیدشده از ورقهای فولادمبارکه در صنایع پاییندستی شده اشاره کرد و گفت: بهعنوان مثال میتوان به افزایش صادرات لوله و پروفیل از ۱۰۸ هزار تن در سال ۱۳۹۶ به ۲۹۸ هزار تن در سال ۱۳۹۷ اشاره کرد که رشد ۱۸۰ درصدی داشته است.
دنیای اقتصاد