این مرتبه افزایش نرخ ارز نیمایی دلیل برهم خوردن آرامش بازار مقاطع فولادی بود، بهگونهایکه این بازار افزایش ۳۵۰ تومانی به ازای هر کیلوگرم میلگرد را تجربه کرد. بهای مقاطع طویل فولادی در بازار آزاد در هفته قبل روند نسبتا با ثباتی داشت، نرخ پایه قیمت این محصولات در رینگ معاملاتی بورس کالا بر اثر رشد نرخ ارز نیمایی بالا رفت؛ بهگونهایکه نرخ پایه بورس میلگرد در بورس کالا با بهای این محصول در بازار آزاد برابر شد. اگرچه این اتفاق باعث شد که از این عرضهها استقبال چندانی نشود، اما همین موضوع باعث ایجاد ذهنیت افزایش قیمت در بازار آزاد بود که این موضوع در هفته جاری خود را در بازار آزاد نشان داد.
در ادامه دیروز مجدد نرخ ارز نیمایی بالا رفت و باتوجه به استمرار روند افزایشی نرخ نیمایی با هدف نزدیکی به نرخ دلار آزاد، پیشبینی میشود که نرخ پایه معاملات شمش و مقاطع برای هفته جاری نسبت به نرخ هفته قبل نیز بالاتر رود و همین پیشبینی باعث شد که بهای مقاطع فولادی در بازار آزاد افزایش پیش از موعد داشته باشد؛ بهگونهایکه قیمت میلگرد سایز ۱۶ در بازار آزاد از ۹ هزار و ۲۵۰ تومان در روز چهارشنبه به ۹ هزار و ۶۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم رسید.
درواقع رشد نرخ ارز نیمایی باعث حضور مجدد واسطهها و دلالان در این بازار شد. به گفته فعالان بازار مقاطع، برخلاف هفتههای قبل که خریداری در بازار مقاطع وجود نداشت، رشد نرخ ارز نیمایی و پیشبینی استمرار این روند افزایشی باعث افزایش تقاضا برای این محصولات شده است.
همچنین باید منتظر بود که التهابات ایجاد شده به معاملات شمش و میلگرد در بورس کالا نیز سرایت کند و این بازار نیز پس از چند هفته آرامش مجدد برهم بریزد.
شبح نرخ نیمایی تقریبا غالب بازارهای کالایی در بورس کالا را تحت تاثیر قرار داده است و بازار فولاد هم از آن مستثنی نیست. این روند افزایشی نرخ نیمایی ارز راهی جز استمرار افزایش قیمتها را دربرندارد و میتواند باز هم این مسیر صعودی را ادامه دهد. در هر حال تکانههای بهای آزاد ارز میتواند سرمایههای جدیدی را به بازار فولاد وارد کند که بعضا از این بازار خارج شده بودند و همین داده آینده پیچیدهای را برای مصنوعات فولادی رقم میزند؛ اگرچه احتمال رشد قیمتها همراه با نوسان بهای ارز از سمت بسیاری از معاملهگران پذیرفته شده است و البته نرخهای پایه در بورس کالا نیز چنین احتمالی را دربردارد.