مدیر پروژه رصد سیستمی زنجیره فولاد سامانه جامع تجارت وزارت صمت گفت: تنظیم بازار کالاها و محصولات براساس سامانه جامع تجارت از امسال با دستور وزیر صمت آغاز می شود و براساس اطلاعات سامانه، بازارمدیریت خواهد شد.
مرتضی احمدی افزود: سهمیه بهین یاب در بیشتر گروههای کالایی حذف شده و گروههای کالایی که پیشتر سهمیهای بودند در حال حاضر نیاز به سهمیه ندارند و فرآیند سهمیه بندی در این سامانه لغو شده است.
وی ادامه داد: سامانه جامع تجارت اکنون به سامانهای برای ثبت و ضبط تمام اطلاعات تولیدکنندگان و فروشندگان در وزارت صمت تبدیل شده است و مشخص میکند که دامنه و گستره فعالیت تولیدکنندگان به چه میزان باشد و اگر قصد خرید محصولات فولادی از بورس کالا را دارند چگونه محصولات مورد نیاز خود را خریداری کنند.
مدیر پروژه رصد سیستمی زنجیره فولاد سامانه جامع تجارت وزارت صمت تصریح کرد: در سامانه جامع تجارت فعالیت شرکتها و واحدهای تولید کننده به لحاط حجم تولید و فروش محصولات و ثبت و ضبط آنها رصد و پیگیری میشود و میزان تامین محصولات مورد نیاز واحدهای تولیدی در بورس کالا یا سامانه جامع تجارت هم موضوع دیگری است که در برنامههای در دست اجرا در سال جاری است.
احمدی با اشاره به اضافه شدن شاخص های دیگردر سامانه جامع تجارت برای کنترل و ثبت و ضبط اطلاعات زنجیره فولاد گفت: موضوع تنظیم بازار براساس سامانه جامع تجارت از امسال با دستور وزیر هم کلید خواهد خورد و مدیریت بازار براساس اطلاعات سامانه مالاک ارزیابی است و بدین منظور جلسه کارگروه تنظیم بازار هرهفته با حضور معاون وزیر برگزار می شود.
وی افزود: ذخیره و احتکار کالا، گران فروشی وهر موضوع مربوط به تنظیم بازار به تدریج در ریل سامانه جامع تجارت قرار میگیرد و براساس اطلاعات سامانه جامع تجارت برای ان تصمیم گیری خواهد شد.
احمدی ادامه داد: مراکز استانها، شهرستانها ونهادهای نظارتی برای تکمیل اطلاعاتشان نیاز به ضمانتهای اجرایی جدید و فعالیتهای تنظیم بازار دارند که بتدریج این اطلاعات نیز تحت پوشش سامانه جامع تجارت قرار خواهد گرفت./فولادبان