بی ثباتی اقتصادی ریشه اصلی رانت در زنجیره فولاد است

مدیر بازاریابی گروه صنعتی فولاد یزد با اشاره به اینکه ریشه اصلی رانت در زنجیره فولاد، نبودن تعادل اقتصادی در کشور است، گفت: باید با ایجاد تعادل و توازن در قیمت‌های داخلی و صادراتی ریشه رانت را خشکاند، اما بهترین راه رسیدن به اهداف سال ۱۴۰۴، تمرکز روی معادن و استخراج است.

بی ثباتی اقتصادی ریشه اصلی رانت در زنجیره فولاد است

مدیر بازاریابی گروه صنعتی فولاد یزد:

 حمیدرضا ریحانی در رابطه با عرضه محصولات فولادی در بورس کالا گفت: عرضه کلیه محصولات زنجیره فولاد در بورس کالا می‌تواند مسئله مثبتی باشد به شرط اینکه روش اجرای آن بر اساس ماهیت واقعی بورس انجام شده یعنی قیمت‌ها بر اساس میزان عرضه و تقاضا مشخص شود و از قیمت‌گذاری دستوری پرهیز شود. وی در ادامه صحبت‌های خود تصریح کرد: البته، عرضه کلیه محصولات فولادی در بورس کالا مشکلات خاص خود را دارد.

به عنوان مثال، محصولات معدنی تولیدکنندگان و مشتریان محدودی دارند و می‌توانند رقابت‌پذیری کمی را در بورس داشته باشند و محولات صنعتی نیز بیشتر در این دسته قرار می‌گیرند. مدیر بازاریابی گروه صنعتی فولاد یزد با اشاره به اینکه عدم تعادل اقتصادی، علت اصلی رانت در زنحیره فولاد است، افزود: اگر تعادل در نرخ مواد اولیه و محصولات نهایی وجود داشته باشد، در قیمت‌های داخلی و صادراتی محصولات داشته باشیم و یا توازن در میزان تولید زنجیره فولاد وجود داشته باشد، خیلی از مشکلات فساد و رانت در زنجیره فولاد حل خواهد شد؛ البته منظور از تعادل، پویایی قیمت‌ها و نه سرکوب آن‌هاست.

ریحانی تأکید کرد: سرکوب قیمتی در تولید کاهش سرمایه‌گذاری ایجاد می‌کند و علت آن بالا رفتن ریسک است. تجربه همیشه ثابت کرده است که سرکوب قیمتی در بلندمدت مصرف‌کننده نهایی و واقعی منتفع نمی‌شود و در این میان، تنها دلالان از وضعیت بازار سود خواهند برد. وی درباره تغییر ساختار زنجیره فولاد تصریح کرد: اگر نیم‌نگاهی به طرح جامع فولاد و چشم‌انداز ۱۴۰۴ کشور داشته باشیم، مشاهده می‌کنیم که نیاز به توازن نسبی زنجیره فولاد و در کنار آن، کنترل و هدفمند کردن مجوزهای صادرات در زنجیره داریم. علاوه بر آن نیاز به تولید محصولات با ارزش افزوده بالا داریم و این راه باید پیموده شود. مدیر بازاریابی گروه صنعتی فولاد یزد با تأکید بر اینکه مشکل اساسی زنجیره فولاد در مواد معدنی دیده می‌شود، گفت: درحال‌حاضر ما مشکل تولید محصول نداریم و باید بیشتر تمرکز خود را روی صنایع بالادستی و مواد معدنی بگذاریم.

آنگونه که اعلام شده است، میزان حفاری انجام شده در ایران در طول ۸ سال، برابر حفاری یک سال کشورهای توسعه‌یافته است و اگر ما چشم‌انداز سال ۱۴۰۴ را در نظر بگیریم، نیاز به استخراج سالیانه ۱۶۶ میلیون تن سنگ آهن داریم. ریحانی اضافه کرد: اگر قصد داریم به استخراج سالیانه ۱۶۶ میلیون تن سنگ آهن برسیم، بیشتر از ۱۳ سال بعد از سال ۱۴۰۴ نمی‌توانیم از ذخایر سنگ آهن خود استفاده کنیم و این مسئله نشان می‌دهد که ما باید روی اکتشاف، استخراج و توسعه معادن بیشتر کار کنیم یعنی سرمایه‌گذاری بیشتری را روی این بخش متمرکز کنیم. وی با تأکید بر توسعه حمل‌ونقل ریلی و دریایی در زنجیره فولاد گفت: حدود ۲۰ میلیون تن از فولاد تولید شده در کشور باید صادر شود که این صادرات نیز نیازمند توسعه اسکله‌ها و انواع حمل‌ونقل کالاست. علاوه بر این، باید تأمین انرژی را نیز برای تولید ۴۴ میلیون تن فولاد خام در نظر بگیریم تا به اهداف مورد نظر در زنجیره فولاد برسیم./روزگار معدن

دیدگاه ها
×