از آن زمان که معاون اول رئیس جمهور مسئولیت قیمت گذاری محصولات فولادی را به بورس واگذار کرد، تعیین قیمت مقاطع فولادی از اختیارات وازارت صمت خارج شد و به بورس کالا واگذار شد.
امیری در ادامه افزود: دامنه ی اختیارات معاونت وازارت صمت درحوزه ی تولید فولاد است و چنانچه بخش تولید با مشکلی روبه رو شود یا حجم محصولات تولیدی کم تر از حد نیاز بازار داخلی باشد، دفتر صنایع معدنی وزارت صمت باید پاسخگوی مشکلاتی از این قبیل باشد. مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت تاکید کرد: بر اساس آمارو ارقام موجود در دو ماهه اول سال ۱۴۰۰، تولید محصولات فولادی روند افزایشی داشته است. با توجه به گزارش های موجود در بخش تولید فولاد با مشکلی مواجه نبوده ایم و آنچه که باعث افزایش قیمت شمش در بازار داخلی شده است ، نحوه ی قیمت گذاری بورس کالاست و وزارت صمت هیچ گونه دخالتی در قیمت گذاری ندارد.
وی تصریح کرد: تاکنون در بورس کالا مواد اولیه و محصولات فولادی به اندازه کافی عرضه شده است و در این رابطه مشکلی وجود ندارد پس طبیعتا زمانی که در بخش عرضه مشکلی وجود نداشته باشد و حتی عرضه بیشتر از نیاز داخلی باشد در این شرایط محال است قیمت ها سیر نزولی نداشته باشند اما در حال حاضر روند قیمت ها افزایشی اند، ما هم منتظر هستیم تا با افزایش حجم عرضه قیمت ها افت کند چون بازار خود به خود با عرضه و تقاضا تنظیم می شود.
مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت در پایان اذعان کرد: قیمت ها اگر با قیمت های جهانی تعیین شود قطعا با نوسان قیمت دلار قیمت محصولات نیز نوسان خواهد داشت و چون مبنای قیمت ها براساس متوسط هفته گذشته تعیین می شود وقتی قیمت دلار افزایشی است ، قیمت فولاد نیز صعودی خواهد شد. تعیین قیمت ها دست وزارت صمت نیست بنابراین نمی توانیم بگوییم چرا قیمت ها افزایشی شده است ما می گوییم تولید زیاد شده است و با افزایش تولید مقاطع فولادی، قیمت ها باید کاهشی باشد./آهن پرایس