برپایی نخستین هم اندیشی اتحادیه های صنف آهن و فولاد مراکز استان

نشست هم اندیشی اتحادیه های صنف آهن و فولاد مراکز استان در اتاق اصناف تهران با حضور نمایندگان صنفی کل کشور برگزار شد.

برپایی نخستین هم اندیشی اتحادیه های صنف آهن و فولاد مراکز استان

رئیس اتاق اصناف ایران گفت: صنف آهن و فولاد از اصنافی بود که اعضای آن بیشترین نقش را در به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی داشت اما اکنون صنف آهن آلات به دلیل سیاست‌های دستوری و انقباضی دولت و وزارت صمت کمترین نقش را در زنجیره فولاد دارد.

سعید ممبینی با انتقاد شدید از تصویب دستورالعمل‌های متعدد دولتی افزود: سیاست‌های اقتصادی دولت در چهاردهه گذشته نوسانات زیادی داشته است و این نوسانات دائما تاثیراتی در بازار داشت.

رئیس اتاق اصناف ایران با اشاره به موضوع مالیات اصناف گفت: دولت به علت کاهش درآمدهای نفتی به موضوع مالیات در بودجه سال ۱۴۰۱ توجه ویژه‌ای کرده است اما در دو سال اخیر با فراگیری ویروس کرونا و کاهش فعالیت‌های عمرانی درآمدها کاهش چشمگیری داشته است.

ممبینی افزود: ۸۰ درصد از مجموع درآمدهای کشور به دولت تعلق دارد و فقط ۲۰ درصد از درآمدها در بین بخش خصوصی در گردش است و دولت تلاش می کند با اخذ مالیات از این ۲۰درصد درآمد کل کشور را تامین کند. امیدواریم با اصلاح قوانین مالیاتی، اجحاف مالیاتی به اصناف کمتر و شرایط رقابت بیشتر شود.

وی پیشنهاد کرد: فعالان اقتصادی صنف آهن و فولاد با تجمیع سرمایه‌های خود بتوانند عاملی برای اثرگذاری و نقش آفرینی فعالان این صنف در زنجیره فولاد باشند.

در ادامه رئیس اتحادیه صنف فروشندگان آهن و فولاد تهران گفت: بورس کالا را اولین بار اتحادیه صنفی آهن و فولاد راه اندازی کرد اما در حال حاضر بورس فعلی به هیچ عنوان مورد تایید ما نیست.

حمید رضا رستگار افزود: اگر بخواهیم در بورس جایگاهی داشته باشیم باید بتوانیم با ایجاد یک تشکل قوی و راه‌اندازی تعاونی کشوری آهن اعضا را با یکدیگر هماهنگ کنیم و تشکیل این تعاونی می تواند کمک موثری به انسجام اقتصادی اعضا داشته باشد.

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد ساری هم در ادامه با اشاره به حذف کد آیسیک و رسته شغلی ضایعات در سامانه اصناف ایرانیان گفت : حذف کد ایسیک یک توهین به صنف اهن فروشان بود، این صنف چقدر باید هزینه تصمیمات غیرکارشناسی و غیر علمی سیاستگزاران و آقایان این صنعت را پرداخت کند.

مجتبی کواکبیان افزود: برای حذف کد آیسیک باید یکسری فرایند ها طی میشد اما مسئولان وزارت صمت و شاید شهرداری یک شبه تصمیم به حذف آن می گیرند، چگونه می توان این تصمیم را یک شبه و حتی بدون اطلاع حذف کرد.

رئیس اتاق اصناف تهران هم در این نشست گفت: تداوم این اجتماعات استانی می‌تواند راهگشای بسیاری از مسایل و مشکلات صنفی بویژه صنف آهن و فولاد باشد.
قاسم نوده فراهانی افزود: به نظر می‌رسد دولت برای منتفع شدن از سود و بهره بیشتر باید عامل و ایجادکننده رقابت بین فعالان باشد تا چرخه تجارت با سرعت بیشتری فعالیت کند.

وی راه اندازی واحدهای صنفی کوچک را در ایجاد سود و رقابت بیشترموثر دانست و ادامه داد: دولت با به روز کردن ماشین آلات ۷۰۰۰ واحد صنفی در کشور می‌تواند گام موثری در راه اندازی واحدهای کوچک پرسود بردارد./فولادبان

دیدگاه ها
×