اتفاق عجیب در بازار آهن

نوسان روزانه قیمت آهن و سیمان ساخت و ساز مسکن را متوقف کرده است. در بازار آهن اتفاق عجیبی رخ می‌دهد. سازندگان می‌گویند آهن‌فروشان، آهن را با وزن کمتری به سازندگان تحویل می‌دهند و چنانچه اعتراضی شود آهن را پس می‌گیرند و به بهانه نوسان نرخ ارز، پول خرید آهن برگشت داده می‌شود.

اتفاق عجیب در بازار آهن

 

 اعضای کابینه دولت رئیسی حدودا دو هفته‌ای می‌شود که کار خود را شروع کرده‌اند. دولت رئیسی وعده داده در چهار سال آینده چهار میلیون واحد مسکونی می‌سازد.

دولت و مجلس روی ساخت یک میلیون واحد در سال اتفاق نظر دارند اما انبوه‌سازان می‌گویند به دلیل افزایش قیمت سیمان و نوسان قیمت آهن، ساخت و ساز مسکن عملا راکد شده است.

البته فروشندگان می‌گویند به دلیل شرایط رکودی، آهن اندکی ارزان شده است اما این کاهش قیمت برای سازندگان خانه چشمگیر نبوده و تاثیری در روند فعالیت آنها ندارد.

 

سازندگان دلسردند!


از خرداد امسال سیمان ۴۰ درصد گران شد. از طرفی نوسان قیمت ارز، نرخ آهن را تحت فشار گذاشته و قیمت آهن روزانه براساس نرخ ارز تعیین می‌شود. همین عوامل دست به دست هم داده تا انبوه‌سازان برای ساخت خانه فعلا دست نگه دارند!

از یک طرف عدم ثبات مولفه‌های تولید دست سازندگان را برای ساخت و ساز بیشتر، بسته است و از طرف دیگر اتفاق‌های عجیب در بازار آهن باعث دلسری سازندگان شده است.
 

مرجوع شدن آهن به بهانه نوسان نرخ ارز!


دبیر انجمن انبوه‌سازان تهران به تجارت‌نیوز گفت: انبوه‌سازان برای خرید آهن ابتدا باید وجه خود را کاملا پرداخت و بعد از سه روز می‌توانند آهن خود را از فروشنده دریافت کنند. برخی افراد سودجو آهن را با وزن کمتری به سازندگان تحویل می‌دهند و زمانی که در این مورد انتقادی می‌کنید افراد به بهانه نوسان قیمت ارز، پول را بر می‌گردانند و در مقابلش می‌خواهند که آهن آنها به انبار مرجوع شود!

رامین گوران اوریمی اظهار کرد: با آن که وضعیت بازار راکد شده است اما شرایط اقساطی برای خرید آهن و سیمان وجود ندارد. سازندگان برای خرید مصالح ساختمانی باید پول را کامل در اختیار فروشندگان مصالح ساختمانی بگذارند تا کالا برای آنها ارسال شود.

 

آهن ارزان می‌شود؟


رئیس اتحادیه آهن فروشان از کاهش قیمت آهن خبر داده است و همچنین کم فروشی در بازار آهن توسط فعالان قانونی بازار را رد کرد. حمیدرضا رستگار در این مورد توضیح داد: ممکن است برخی از سازندگان از کسانی که پروانه کسب ندارند، آهن بخرند. این افراد ممکن است در بازار کم فروشی کنند اما کسانی که دارای پروانه کسب از اتحادیه هستند چنین سواستفاده‌هایی نمی‌کنند.

او به تجارت‌نیوز گفت: اکثرا بار آهن از کارخانه، بارگیری و توسط باربری‎‌هایی که در چهار چوب قانون فعالیت دارند، برای مصرف‌کنندگان ارسال می‌شود.

رستگار همچنین گفت: هر چند قیمت آهن به قیمت ارز بستگی دارد اما از زمان انتخابات ریاست جمهوری یعنی از خرداد ماه تاکنون قیمت آهن حدود ۵۰۰ تومان ارزان شده است.

رستگار ادامه داد: چنانچه قیمت میلگرد در هر کیلو ۱۸ هزار تومان بود حالا با قیمت ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان معامله می‌شود. با توجه به توقف ساخت و ساز، تولید آهن و میلگرد بیشتر از مصرف داخلی است. امیدواریم در دولت سیزدهم شرایط با ثباتی برای مردم فراهم شود.

آیا کاهش قیمت آهن مقطعی است؟


آنچه پیداست فعالان اقتصادی چشم‌شان به دست کابینه دولت سیزدهم است و منتظرند تا هر یک از اعضای کابینه دولت رئیسی برنامه‌ خود را در بخش‌های مختلف ارائه دهد.

رستگار بیان کرد: همه منتظر اقدامات دولت هستیم. شرایط بازار آهن تثبیت شده است. ممکن است در برخی مواقع به دلیل نبود تقاضا قیمت‌ها اندکی ارزان شود. هر چند ما دیگر ارزانی را چاره کار نمی‌دانیم و تنها به فکر ثبات شرایط موجود هستیم.

او گفت: احتمال کاهش قیمت آهن و میلگرد کم است چراکه در کنار کاهش قیمت آهن و میلگرد دیگر مولفه‌های تولید همچون نرخ پتروشیمی، صنایع لوازم خانگی و خودروسازی‌ها هم باید تعدیل شود که این کار عملا شدنی نیست.

انبوه‌سازان می‌گویند این روزها متوسط ساخت مسکن بین پنج تا هفت میلیون تومان است. با این حال سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور به مردم وعده است که سالانه یک میلیون خانه می‌سازد یعنی در طول فعالیت چهار ساله او باید چهار میلیون خانه ساخته شود. بنابراین از این پس و هر روز باید ۲۷۴۰ واحد خانه ساخته شود که این مساله جهش تورم را برای خانوارهای ایرانی به همراه دارد.ایران جیب

دیدگاه ها
×