کارخانه میلگرد ظفر بناب در سال ۱۳۸۶ در شهرک صنعتی بناب، جنب منبع آب مورد بهره برداری قرارگرفت. هدف از تاسیس این مجتمع گسترش تولید میلگرد در منطقه بوده است. کارخانه میلگرد ظفر بناب با بکار گیری نیروی کار در سه شیفت توانسته است تولید خود را به دویست هزار تن در سال برساند. در این مقاله همراه ما باشید تا به بررسی این مطالب بپردازیم:
- محصولات تولیدی کارخانه ظفر بناب
- افتخارات کارخانه میلگرد ظفر بناب
- دلایل بکارگیری BPMS در مجتمع فولاد ظفر بناب چه بود؟
- دستاوردهای اجرای BPMS فراگستر در مجتمع فولاد ظفر بناب
- خطوط تولیدی مجتمع ظفر بناب
- برتریهای مجتمع فولاد ظفر بناب نسبت به دیگر رقبا
- تکنولوژیهای کنترل کیفیت در آزمایشگاه کارخانه میلگرد ظفر بناب
پس از ۴ سال فعالیت در زمینه تولید میلگرد، ظفر بناب فاز دوم خود را با نام ظفر نوین گستر بناب احداث نمود. در هنگام احداث، ظرفیت تولید این فاز سیصد هزار تن در سال برآورد شد. این مجتمع عظیم فولادی سهم عمدهای از تولید محصولات فولادی در بخش شمال غربی کشور را از آن خود کرده است.
در سال ۱۳۹۵، فاز سوم این مجتمع، به منظور تولید انواع نبشی، ناودانی و تیرآهن احداث گردید و یک سال بعد یعنی در سال ۱۳۹۶ مورد بهره برداری قرار گرفت. ظرفیت تولید این فاز به دویست هزار تن در سال میرسد. از جمله اهداف تکمیلی و توسعه طلبانه این مجتمع میتوان به احداث ذوب آهن و تولید ورقهای فولادی و اقدام در جهت حمل ترکیبی ریلی جادهای محصولات فولادی در سطح کشور نام برد.
این مجتمع توانسته برای ۶۰۰ نفر به طور مستقیم و به طور غیر مستقیم برای ۳۰۰۰ نفر ایجاد شغل کند. به دلیل استفاده از تصفیه آب و سوخت گاز و در نتیجه حفاظت از محیط زیست، از این مجتمع فولاد تقدیر شده است.
در سال ۱۳۹۵ فاز ۳ این مجتمع در زمینه تیرآهن، نبشی، ناودانی احداث و در سال ۱۳۹۶ به بهره برداری رسید. از این مجتمع در روز صنعت و معدن، به عنوان واحد نمونه تحقیق و توسعه استان آذربایجان شرقی یاد شد. این شرکت با استقبال خرید ۸۰ درصد از محصول تیرآهن در بخش صادرات به سایر کشورها مواجه شده است.
به منظور تشخیص میلگرد ظفر بناب میبایست به علامت اختصاری (ZNCT) حک شده بر روی میلگردها توجه کرد.
محصولات تولیدی کارخانه ظفر بناب
محصولات این کارخانه با علامت اختصاری ZN که بر روی محصولات حک شده اند شناخته میشوند. به طور کلی محصولات کاخانه ظفر بناب شامل موارد زیر میباشد:
- تیرآهن ظفر بناب
یکی از محصولات معروف و با کیفیت در صنعت فولاد سازی تیرآهن ظفر بناب است. این نوع تیرآهن از جنس فولاد با خصوصیالت فیزیکی و مکانیکی قوی و مقاومت بالا برخوردار است. ظفر بناب به عناون یک نماد از پیشرفت و توانمدی صنعت فولاد سازی در ایران شناخته میشود. تیرآهن بناب در ساختمان های مختلف، پل ها، تاسیسات صنعتی و سازه های فلزی استفاده میشود. این تیرآهن نقش مهمی در تامین نیاز های صنعت ساختمان سازی و عمرانی ایران دارد و به دلیل خواص مکانیکی برجسته ای که دارد از جمله انتخاب اصلی مهندسان و سازندگان در پروژه های بزرگ و مهم میباشد.
- میلگرد ظفر بناب
میلگرد های این شرکت از نوع آجدار هستند. میلگرد های گرید A3 در سایز های 8 الی 32 و گرید A2 در سایز های 8 الی 14 تولید و عرضه بازار میشوند. این محصولات در طول 12 متر هستندو با وجود کیفیت و استحکام بالا، وزن پایین تری نسبت به نمونه های موجود در بازار دارند. این میلگرد از جنس فولاد ساخته شده است و دارای ویژگی های منحصر به فردی است که آن را از سایر نوع میلگرد ها متمایز میکند. میلگرد ظفر بناب به دلیل استحکام و مقاومت بالا قابیلت جوشکاری، پایداری در برابر ضربه و بار های سنگین، و مقاومت در برابر خوردگی و زنگ زدگی مورد توجه قرار میگیرد.
- ناودانی ظفر بناب
ناودانی های کارخانه ظفر بناب طبق استاندارد کشور روسیه و وزنی پایین تر از استاندارد اشتال تولید میشوند. قیمت ناودانی بناب با توجه به نوع (سبک و سنگین) و سایز آن ها ( از 80 الی 160 میلیمتر) افزایش مییابد. با افزایش سایز، وزن ناودانی نیز بیشتر میشود.
- نبشی ظفر بناب
نبشی های این شرکت در سایز های متنوع و بر اساس استاندارد ملی ایران، استاندارد EN10056 اروپا و 1028DIN آلمان تولید میشوند و از کیفیت و استحکام مطلوبی برخوردارند. رسد نمودار قیمت نبشی ظفر بناب پیش از خرید میتواند سیگنال های خرید و فروش را در زمان مناسب در اختیار شما قرار دهد.
افتخارات کارخانه میلگرد ظفر بناب
کارخانه فولاد ظفر بناب توانست در سال ۱۳۹۵ تندیس طلایی چهارمین دوره طرح معرفی بهترین شرکتهای منطقه شمال غرب را کسب کند. همچنین در سال ۱۳۹۳ تندیس و عنوان واحد نمونه استانی را از پانزدهمین جشنواره استانی اخذ نمود. بعلاوه در گرامیداشت روز صنعت و معدن، تندیس طلایی به این مجتمع اهدا گردید.
همچنین این مجتمع توانسته گواهینامههای ISO 14001 و ISO – OHSAS-18001 را در زمینه حفاظت از محیط زیست کسب کند. از سویی دیگر در راستای جلب رضایتمندی مشتریان و تولید محصولات با کیفیت و مرغوب، گواهینامه ISO 90001 را اخذ کند.
دلایل بکارگیری BPMS در مجتمع فولاد ظفر بناب چه بود؟
تعداد محصولات فروخته شده این مجتمع در سه شیفت روز کاری از 120 کامیون تجاوز میکند. به دلیل تراکنشهای مالی روزانه بالا، یکی از چالشهای این شرکت مکانیزه کردن سیستم فروش است.
در ابتدا مدیران این مجموعه هیچ شناختی نسبت به سیستم BPMS نداشتند و نیاز اصلی آنها بکارگیری نرم افزارهای یکپارچه جهت مدیریت فرآیندهای روزانه در حوزه تولید و لجستیک اعلام شده بود.
دلیل اصلی این تصمیم نیز از سوی مدیران ارشد این مجموعه بدین صورت اعلام شده بود که هم سازمان به یکباره درگیر تغییرات بزرگ نشود و هم اینکه با پیادهسازی یک BPMS واقعی در مجموعه، بستر مناسبی جهت اجرای یک پروژه ERP موفق را در آینده فراهم نمایند.
دستاوردهای اجرای BPMS فراگستر در مجتمع فولاد ظفر بناب
از دلایل مهم و اصلی بهکارگیری BPMS در مجتمع فولاد ظفر بناب، بهبود فرایند فروش محصولات است. به این صورت که مشتریان در تمامی نقاط کشور میتوانند به صورت الکترونیکی محصولات خود را سفارش دهند.
روش کار بدین شرح است :
مطابق درخواست مشتریان، پیش فاکتور در سیستم صادر میگردد. سپس مدیر فروش بر اساس موجودی انبار و پیش فاکتورها، سفارشاتی که امکان مهیا شدن آنها وجود داشته باشد را تایید و نهایی میکند.
در این مرحله پیش فاکتور به فاکتور تبدیل میگردد. یک نسخه از فاکتور بهصورت آنلاین به واحد حراست جهت بازرسی و یک نسخه برای واحد ترابری برای صدور حواله باربری ارسال میشود.
این فرایند قبلا به سبک سنتی و دستی صورت میگرفت، که در حال حاضر در فرآیندهای تعریفشده در نرمافزار BPMS جاری است.
در هنگام بارگیری، هر تریلی بر روی چندین باسکول قرار میگیرد و بعد از بارگیری محصولات، یکبار وزنکشی انجام میشود و مجدداً برای بارگیری محصول بعدی فاکتور بر روی باسکول دیگر قرار میگیرد. این فرایند همچنان ادامه مییابد تا تمامی محصولات مندرج در یک فاکتور بارگیری شود. در این مرحله وزنی که از کلیه باسکولها در فرایند، ثبتشده با وزن محصولات در فاکتور مقایسه میشود. در نهایت بعد از نهایی شدن فاکتور، موجودی انبار نیز بهصورت آنلاین بهروزرسانی میشود.
نکته حائز اهمیت این است که به دلیل وابستگی موجودی انبار با تولید، فرایند تولید بهصورت مجزا ساخته شد و در تعامل کامل با فرایندهای فروش و انبار قرار گرفت.
خطوط تولیدی مجتمع ظفر بناب
مساحت کل مجتمع ظفر بناب ۳۰ هکتار است. این مجموعه در کل دارای سه خط تولید می باشد. ۱- خط تولید ظفر ۲- خط تولید نوین گستر ۳- خط تولید تیرآهن، نبشی و ناودانی. که در ادامه این مطلب، مساحت سالن تولید و سالن انبار هر یک از این خطوط تولیدی را شرح می دهیم.
خط تولید ظفر
- مساحت سالن تولید: ۸۰۰۰ متر مربع
- مساحت سالن انبار: ۴۰۰۰ متر مربع
- محصولات خط تولیدی ظفر: میلگرد آجدار سایزهای ۸، ۱۰، ۱۲ و ۱۴
خط تولید نوین گستر
- سالن تولید: ۸۰۰۰ متر مربع
- سالن انبار: ۴۰۰۰ متر مربع
- محصولات خط تولیدی نوین گستر: میلگرد آجدار در سایزهای ۸ الی ۳۲
خط تیرآهن، نبشی و ناودانی
- مساحت سالن تولید: ۵۰۰۰ متر مربع
- مساحت سالن انبار: ۴۰۰۰ متر مربع
- تیرآهن در سایزهای ۱۲ الی ۲۷
- ناودانی در سایزهای ۸۰ – ۱۰۰-۱۲۰-۱۴۰-۱۶۰
- نبشی ۴*۴۰*۴۰، ۵*۵۰*۵۰، ۶*۶۰*۶۰، ۷*۷۰*۷۰، ۹*۹۰*۹۰، ۱۰*۱۰۰*۱۰۰
این مجتمع در شهرک صنعتی بناب واقع شده است. همجواری این مجتمع فولادی با نیروگاه حرارتی سهند بناب باعث شده تا دسترسی سریع به جادههای مختلف و نواحی مختلف کشور، مهیا گردد.
برتریهای مجتمع فولاد ظفر بناب نسبت به دیگر رقبا
- عزم راسخ به اجرای طرح طبقهبندی مشاغل
- افزایش سطح ایمنی، کاهش اتفاقات و سوانح
- خدمات رفاهی، تفریحی و سیاحتی برای کارکنان
- برگزاری کلاسهای مختلف آموزشی در سطحهای متفاوت برای کارکنان
- تحقیق و توسعه
- بهره گیری از فضای مجازی و استفاده از فناوریهای نوین
- بیمه عمر و حوادث، بیمه تکمیلی، انعقاد بیمه مسئولیت مدنی و بیمه آتش سوزی
- افزایش راندمان تولید
تکنولوژیهای کنترل کیفیت در آزمایشگاه کارخانه میلگرد ظفر بناب
- آزمایش دستگاه کشش ۱۰۰ تنی
- کوانتومتر UV
- دستگاه خمش
- انواع ترموکوبلهای لیزری
- دستگاههای دیجیتال و نرم افزاری مدرن
- بررسی مواد اولیه بخصوص شمشهای فولادی
منبع: گروه تأمین محتوای فولاد 24