چت

کابل شبکه

<p>یکی از مسائل مهم در مراکز خدماتی و دیتاسنترها تبادل اطلاعات درون شبکه ای است که با استفاده از کابل های شبکه صورت می گیرد و در صورت تداخل در این فرایند، تبادل دیتا به کلی دچار مشکل می شود. در این مقاله قصد داریم به معرفی کابل شبکه، انواع آن و همچنین به سیر تکامل این ابزار بپردازیم.</p>

کابل شبکه

کابل شبکه چیست؟

کابل شبکه یک بستر ارتباطی کابلی است که برای تبادل اطلاعات، اشتراک گذاری و متصل ساختن دستگاه‌های یک شبکه به یکدیگر یا به سایر شبکه‌ها استفاده می‌شود. کابل‌های شبکه یر اساس هم‌بندی، پادمان و اندازه شبکه دارای تنوع (مانند کابل هم محور، کابل فیبر نوری، کابل زوج به هم تابیده) می‌باشند و از همین رو است که دستگاه‌ها می‌توانند در فاصلهٔ کوتاه و چند متری یا در فاصله‌های دور به هم وصل شوند.

کابل  شبکه بر اساس ساختار

از نظر ساختار کابل ها را به صورت زیر تقسیم بندی می کنند:

  • کابل  شبکه: UTP این نوع کابل فاقد فویل و شیلد برای محافظت از نویز اطراف کابل است.
  • کابل شبکه: FTP تنها یک فویل در کابل وجود دارد.
  • کابل شبکه: STP تنها یک شیلد در کابل وجود دارد.
  • کابل شبکه :SFTP این نوع کابل هم فویل و هم شیلد برای محافظت از نویز دارد.
  • علاوه بر این کابل هایی با دو فویل (FFTP) و یا دو شیلد (SSTP) نیز وجود دارد که کمتر مورد استفاده قرار می گیرد.

کابل زوج تابیده شده(Twisted pair)

کابل ارزان قیمتی است با نصب آسان و برای شبکه‌های LAN سیم بسیار مناسبی است، همچنین نسبت به سایر کابل ها کم‌وزن‌تر و انعطاف‌پذیرتر است. از دو سیم مسی ایزوله شده که برای کاهش نویز به هم تابیده می‌شوند و در یک غلاف عایق قرار می‌گیرند تشکیل شده‌است.

کابل شبکه

انواع کابل شبکه:

در واقع مخفف واژه Category به معنی رده است و به طور کلی سرعتی را که کابل  شبکه میتواند داده را انتقال دهد نشان می دهد. هرچه رده کابل بالاتر می‌رود، توان عملیاتی بالاتر و تداخل کمتری را ایجاد می کند.

شماره ای که بعد از Cat می آید مشخصه هر کابل است. به عنوان یک یادآوری باید به خاطر بیاورید که حداکثر فاصله برای یک کابل اترنت ۱۰۰ است که برای اکثر خانه ها به عنوان یک محدودیت برای کابل کشی به حساب می آید.

کابل تلفن مسی برای انتقال صدا تولید شده بود اما برای انتقال اطلاعات مجدداً بازپرداخت می شود. این کابل های قدیمی بدون حفاظ الکتریکی (بدون شیلد) بوده و در پیکربندی آن دو کابل مسی به هم تابیده می شود. این کابل ها، کابل  شبکه Cat۱ نامیده می شوند. حداکثر نرخ داده منتقل شده توسط این کابل ها ۱ مگابیت بر ثانیه می باشد.

کابل شبکه Cat۵

استاندارد Cat۵ یک استاندارد رایج اترنت است که البته امروزه بسیار قدیمی شده است. این رده از کابل های شبکه در زمان خود مورد توجه قرار گرفت چراکه ازسرعت خوبی برخوردار بود. امروزه شبکه ای با کابل های Cat۵ اجرا نمی شود و این کابل ها برای خرید در بازار موجود نیستند.

کابل شبکه Cat۵e

استاندارد بعدی Cat۵e است و "" e از "" Enhanced به معنی پیشرفته گرفته شده است. کابل شبکه Cat۵e مدرن تر از Cat۵ است و برای استاندارد بالاتری تولید و برای کاهش "تداخل" طراحی شده است. تداخل یک پدیده است که راندمان انتقال دیتا را کاهش می دهد. Cat۵e دارای سرعت ۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه است و در کابل کشی های مسکونی و تجاری برای گیکابیت اترنت به کار می‌رود. کابل شبکه Cat۵e دارای کمترین سرعت راه اندازی یک اترنت جدید است. همچنین استفاده از این کابل ها هزینه پایینی دارند.

کابل شبکه

همچنین برنامه ای برای افزایش سرعت Cat۵e به ۵ گیگابیت در ثانیه در طول کابل های موجود، وجود دارد که به عنوان استاندارد IEEE P۸۰۲.۳bz شناخته می شود، که در کابل کشی Cat۶ نیز کاربرد دارد.

کابل شبکه Cat۶

استاندارد بعدی Cat۶ است که یک اسپیلین نایلون و محافظ الکتریکی برای کاهش تداخل به آن اضافه شده است. در حالی که مزیت قابل ملاحظه ای برای کابل کشی با کابل شبکه Cat۶ این است که توان مصرفی افزایش یافته و به ۱۰ گیگابایت می رسد، اما این سرعت تا فاصله ۵۵ متری قابل دسترس است، که کوتاهتر از Cat۵ یا Cat۵e است و در فواصل طولانی به سرعت کمتر از ۱ گیگابیت در ثانیه می رسد. از معایب این کابل میتوان به سفت بودن آن اشاره کرد که امکان خم کردن را کاهش می دهد و سربست ها بزرگتر می شود. Cat۶ نسبت به Cat۵e گران تر است.

کابل شبکه Cat۶a

Cat۶a نوع بعدی کابل شبکه است که حرف "a" از " augmented " به معنی تکمیل شده گرفته شده است. این کابل ها کلفت تر و ضخیم تر هستند و میتوانند به راحتی از بروز تداخل جلوگیری کنند و کابل کشی در فواصل طولانی تر را امکان پذیر سازند. سرعت کابل شبکه Cat۶a ، ۱۰گیگابیت بر ثانیه است اما تفاوت در این است که این سرعت تا فواصل ۱۰۰ متر حفظ می شود. این کابل های ضخیم تر هستند و در صنایع کاربرد بسیاری دارند اما به دلیل ضخامت زیاد از استفاده های مسکونی پرهیز می شود.

کابل شبکه Cat۷ و بالاتر از آن

کابل  شبکه Cat۷ استاندارد بعدی است که دارای حفاظ الکتریکی است و نیاز به اتصال GigaGate۴۵ دارد. سرعت آن ها در در فواصل کوتاه بسیار زیاد است و در فاصله کمتر از ۱۵ متر به ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه و در فواصل طولانی تر به ۱۰ گیگابیت بر ثانیه می رسد. استاندارد بعدی Cat۸ است که در حال نهایی شدن است و هدف آن دستیابی به سرعت ۴۰ گیگابیت بر ثانیه در فواصل طولانی تر است. انتخاب کابل های شبکه از رده ۷ و بالاتر برای دیتاسنتر ها مناسب تر هستند تا کاربردهای مسکونی.

منبع: گروه تأمین محتوا فولاد ۲۴
دیدگاه ها
×