چت

چگونه‌ یک صفحه‌ی درباره‌ی ما بنویسیم (قسمت دوم)

<p>صفحه‌ی درباره‌ی ما یکی از مهمترین صفحات در وبسایت هر کسب و کاری است. دیدن این صفحه توسط مشتری می‌تواند تأثیر بسیاری بر مشتری‌های احتمالی شما داشته باشد. نوشتن یک درباره‌ی مای خوب، امروزه برای هر کسب و کاری یک امر بسیار حیاتی است.</p>

چگونه‌ یک صفحه‌ی درباره‌ی ما بنویسیم (قسمت دوم)

در چگونه‌ یک صفحه‌ی «درباره‌ی ما» بنویسیم (قسمت اول) با مفهوم «درباره‌ی ما» آشنا شده و ضرورت وجود این صفحه را بیان کردیم. همچنین 6 مورد از موارد مهم برای نوشتن یک «درباره‌ی ما»ی خوب را توضیح دادیم. در ادامه به توضیح بقیه‌ی نکات مهم در نوشتن «درباره‌ی ما» خواهیم پرداخت.

7- ایجاد ارتباط

مردم دوست دارند که باهم در ارتباط باشند. این امر بسیار مهم است اما در موقع نوشتن «درباره‌ی ما» معمولاً فراموش می‌شود. کمی به موفقیت چشمگیر فیسبوک و اینستگرام و تلگرام فکر کنید. این شبکه‌های اجتماعی موفق شدند چون مردم در آنها باهم ارتباط برقرار می‌کنند. هر صفحه در فیسبوک به نوعی یک صفحه‌ی «درباره‌ی ما» است.
 

ایجاد ارتباط یکی از اهداف در نوشتن صفحه‌ی «درباره‌ی ما» است

وقتی که دارید «درباره‌ی ما»ی خود را می‌نویسید به فکر ارتباط با مشتری خود باشید. جوری متن را بنویسید که انگار یک ارتباط رودررو دارید. فکر می‌کنید مردم دوست دارند چه چیزی از شما بدانند؟ چطور می‌توانید ذهن مردم را درگیر کنید؟ از چه طریقی بهترین ارتباط با آنها برقرار خواهد شد؟

7-1- رُک باشید

از بلوف زدن و چرب‌زبانی خودداری کنید. مردم متوجه ساختگی بودن حرف‌های شما خواهند شد. در عوض رک و پوست‌کنده و صریح صحبت کنید. مردم از صداقت شما لذت خواهند برد. از اینکه شخصیت واقعی خود را نشان دهید نترسید. این بهترین راه ارتباط با مردم است. با این روش شما مردم را مجاب خواهید کرد که به خود واقعی شما احترام بگذارند. در این صورت از شما خرید هم خواهند کرد.

8- چیزهایی که برای شما با ارزش‌مند هستند را توصیف کنید

«درباره‌ی ما» باید چیزی بیش از یک رزومه باشد. باید نشان دهد که شما چه جور آدمی هستید. در مورد چیزهایی که برایتان مهم هستند بنویسید. حتماً برای مشتری توضیح دهید که چرا محصول شما برایتان اهمیت دارد. جوری بنویسید که در راستای هدف‌هایتان باشد.

8-1- امور خیریه

اگر جایگاهی برای کارهای خیریه در کسب و کارتان وجود دارد، بهترین جا برای توضیح آن همین‌جاست. مثلاً برنامه‌ی شما این است که سالی  5% از درآمد خود را صرف امور خیریه کنید. می‌توانید بنویسید: «بسیار خوشحالم که کسب و کارم توانایی انجام امور خیریه را به من داده است.» می‌توانید حدس بزنید که چنین چیزهایی در متن شما چقدر بر مشتری‌های احتمالی شما تأثیرگذار خواهد بود.
 

اگر در امور خیریه فعالیت دارید حتماً آن را در صفحه‌ی درباره‌ی بنویسید.

8-2- تحریک احساسات

احساسات نقش بسیار مهمی در تصمیم‌گیری آدم‌ دارد. «درباره‌ی ما» جایی است که می‌توانید با توضیح ارزش‌ها، تأثیر عمیقی بر احساس و در نتیجه تصمیم مخاطب خود بگذارید. این یک وسیله‌ی بسیار قوی بر تسخیر قلب مشتری‌هاست و باعث می‌شود با شرکت شما احساس نزدیکی کنند.

9- مدرک قابل استناد برای حرف‌هایتان بیاورید

برای اینکه مردم حرف‌های شما را باور کنند باید به آنها مدرک نشان دهید. اثبات حرف‌های شما می‌تواند انگیزه‌ی بسیار زیادی در مخاطب ایجاد کند.

مثلاً می‌توانید در صفحه‌ی خود یک قسمت جوایز و افتخارات ایجاد کنید. این بهترین برای اثبات موفقیت‌هایی است که در متن به آنها اشاره کرده‌اید. یا اینکه، اگر آمار و ارقام قابل توجهی در طول سال‌های کسب و کار خود داشته‌اید، آنها را هم به این قسمت اضافه کنید. شاید مقاله‌ای از شما در جایی چاپ شده باشد و یا مصاحبه‌ی خاصی با شما انجام شده باشد، حتماً اینها را ذکر کنید. حتی می‌توانید لینک آن را هم در متن خود بیاورید تا مردم بتوانند آن را تماشا کنند.

9-1- تعریف و تمجید

اگر توسط یک سلبریتی، یا یک آدم کارکشته و سرشناس، مورد تعریف و تمجید قرار گرفته‌اید، حتماً آن را در این قسمت وارد کنید. وقتی یک شخص سوم که خودش فرد معتبری است، از شما تعریف می‌کند، باعث می‌شود مردم به راحتی به شما اعتماد کنند.

9-2- عضویت‌ها

اگر عضو یک سازمان حرفه‌ای مربوط به کسب و کار خود هستید، حتماً آن را ذکر کنید و از لوگوی آن سازمان هم استفاده کنید. این چیزها باید در صفحه‌ی «درباره‌ی ما» قرار بگیرند زیرا به شما اعتبار می‌بخشند و باعث می‌شوند که در چشم مشتری‌ها قابل اعتماد جلوه کنید.
 

مردم با دیدن افتخارات و دست‌آوردهای شما، راحتتر به شما اعتماد می‌کنند.

10- جذاب باشید

هیچ کس دوست ندارد «درباره‌ی ما»یی بخواند که عین رزومه نوشته شده است. رزومه یک لیست است و جذابیتی ندارد. برای پیدا کردن شغل بسیار مناسب است اما برای جذب مشتری نه. مردم دنبال خواندن و دیدن چیزهای جذاب هستند. باید کاری کنید که توجه مخاطب جلب شود.

مثلاً اگر شرکت شما اسم بامزه‌ای دارد، حتماً داستان این اسم را برای مخاطب تعریف کنید. یا اینکه اگر عادت خاصی دارید، مثل طبیعت‌گردی، ورزش یا هرچیز دیگر، حتماً از آن در نوشتن «درباره‌ی ما» استفاده کنید. حتی می‌توانید یک عکس از خودتان هم در حال طبیعت‌گردی بگذارید. این کار باعث افزایش جذابیت بصری «درباره‌ی ما» خواهد شد.

11- داستان کسب و کار خود را تعریف کنید

آیا شما هم از آن دسته افراد هستید که با مشقت فراوان و اتفاقات عجیب و غریب کسب و کار خود را راه انداخته‌اید؟ حتماً این داستان را برای مردم تعریف کنید. همه از داستان خوششان می‌آید.

اغلب افرادی که به خوش‌صحبتی معروفند، اطلاعات را در قالب داستان به مردم می‌دهند. حتماً از این تکنیک استفاده کنید و ارتباط خود با مخاطب را محکم کنید.

11-1- داستان کارگر معدن زغال سنگ را شنیده‌اید؟

یک مثال خیلی خوب از این مورد که می‌تواند درک خوبی به شما بدهد، داستان مردی است که در معدن زغال سنگ کار می‌کرد و می‌خواست کسب و کار خودش را راه بیاندازد و از کار معدن خارج شود اما نمی‌دانست چه بفروشد. یک روز در حال عبور از جلوی مغازه‌های مختلف چشمش به یک ظرف بلوری خورد. بنا به دلایل نامعلومی این ظرف بلوری توی ذهنش جا خوش کرد.

این آقا شروع به تحقیق در مورد بلورسازهای معروف و حرفه‌ای کرد که اتفاقاً یکی از بهترین‌ها در نزدیک محل اقامتش بود. بدون معطلی به سراغشان  رفت  و راجع به علاقه‌اش برای راه انداختن یک کسب و کار بلور فروشی با آن تولیدکننده صحبت کرد. حالا از آن جریان سال‌ها گذشته و مرد داستان ما دیگر کارگر معدن نیست و کسب و کارش هم حسابی گرفته است. در صفحه‌ی «درباره‌ی ما»ی این شخص داستان شروع کسب و کارش از همان جایی شروع می‌شود که برای اولین بار آن ظرف بلوری نظرش را جلب کرد. عکس آن ظرف بلوری هم داخل این داستان قرار دارد.

داستان کسب و کار خود را برای مردم تعریف کنید.

11-2- قصه‌گویی

تحقیقات نشان می‌دهد که «درباره‌ی ما» نه تنها بهتر است، بلکه باید مانند یک داستان نوشته شود و یا حداقل در آن از تکنیک‌های قصه‌گویی استفاده شود تا به بهترین نحو روی مخاطب تأثیر بگذارد. قصه‌گویی به شما کمک می‌کند تا هرچه بیشتر از حالت رزومه خارج شوید و مخاطب را به سمت اهداف خود هدایت کنید.

12- به زمان توجه کنید

اگر کسب و کار شما چند سالی سابقه دارد، حتماً راجع به روند رشد آن و اتفاقات و تجربیات خود با مخاطب صحبت کنید. می‌توانید یک جدول زمانی به «درباره‌ی ما»ی خود اضافه کنید و داخل این جدول با تاریخ دقیق این وقایع مهم را بنویسید.

جدول زمانی به شما اجازه می‌دهد که اطلاعات بسیاری زیادی را به طور فشرده و یکجا در اختیار مخاطب قرار دهید. می‌توانید با اضافه کردن عکس و اشکال گرافیکی جذابیت آن را افزایش دهید.

13- محل ثبت ایمیل و شماره تلفن فراموش نشود

شما هم حتماً به فکر درست کردن یک لیست از ایمیل و شماره تلفن مشتری‌های خود هستید. اگر نیستید هرچه سریعتر شروع کنید.

14- وبلاگ دارید؟

اگر دنبال مشتری‌های جدید و وفادار ماندن مشتری‌های فعلی خود هستید نباید از اهمیت وبلاگ غافل شوید. فرض کنیم فردی آمد و «درباره‌ی ما»ی شما را خواند و خوشش آمد. این آدم قطعاً دوست دارد باز هم حرف‌های شما را بخواند. وبلاگ یکی از بهترین مکان‌ها برای انجام این کار است. مطمئن باشید از تعداد افزایش بازدیدها شگفت‌زده خواهید شد.

15- شکل و تیترهای مناسب

وقتی تمام اطلاعاتی که می‌خواهید داخل متنتان باشد را جمع‌آوری کردید احتمالاً متوجه می‌شوید که متنتان کمی طولانی شده است. اگر از چند پاراگراف بیشتر شده، حتماً باید از شکل، عکس و تیترهای مهم استفاده کنید تا خواننده مجاب شود تا انتها متن شما را بخواند. این کار به شما کمک می‌کند یک متن درست و حسابی بسازید که با یک نگاه در چشم مخاطب جذاب جلوه کند. اغلب مردم هم مطالب آنلاین را در یک نگاه می‌خوانند.

از هر فرصت مناسبی برای قرار دادن یک شکل گرافیکی و رنگ‌های جذاب استفاده کنید تا مسیر دید مخاطب را به همان چیزی که می‌خواهید هدایت کنید. این کار جذابیت متن شما را بالا می‌برد فقط حواستان باشد که این اشکال متناسب با متن باشند.

15-1- لینک‌های مناسب

لینک‌گذاری در متن کار بسیار مناسبی است. اگر در جای مناسب و با توجه به متن لینک‌ها قرار دهید برای مخاطب بسیار جذاب خواهد بود و می‌تواند به شما در رسیدن به اهدافتان کمک بسیاری بکند. مثلاً این لینک‌ها می‌تواند ارجاع به صفحه‌ای با توضیح بیشتر باشند. یا می‌تواند لینکی به صفحه‌ی ارتباط با خود شما باشد، جایی که مخاطب می‌تواند به راحتی شماره تلفن و ایمیل شما را پیدا کند.

16- از مردم بخواهید

مردم دوست دارند فعال باشند. حتماً در «درباره‌ی ما»ی خود از مردم بخواهید تا فعال باشند و لینک مناسب را برای آن فعالیت قرار دهید. مثلاً:

  • کاتالوگ‌های ما را ببینید
  • در وبلاگ ما ثبت نام کنید
  • یک بار به طور رایگان امتحان کنید
  • صفحه‌ی اخبار ما ثبت نام کنید
  • برای مشاوره‌ی تلفنی رایگان با این شماره تماس بگیرید
  • برای مشاوره‌ی حضوری رایگان وقت بگیرید
  • در مورد ما بیشتر بدانید

همه‌ی اینها باید با مخاطب تنها یک کلیک فاصله داشته باشد.

17- عکس‌هایی که نگاه را خیره می‌کند

بر خلاف آنچه فکر می‌کنید مردم بیشتر از آنکه متن شما را بخوانند، عکس‌های شما را نگاه می‌کنند. رنگ‌ها و عکس‌های جذاب بیش از هر متنی می‌تواند با مخاطب ارتباط برقرار کنند. عکس‌های تبلیغاتی در خیلی جاها جواب می‌دهد اما در صفحه‌ی «درباره‌ی ما» مردم به دنبال شناخت خود شما هستند. از عکس‌های واقعی خودتان استفاده کنید. عکس‌های خودتان در کنار کارکنان. عکس‌های صادقانه و غیرتبلیغاتی.
 

از عکس‌هایی استفاده کنید که نگاه را به سمت اهداف شما هدایت کند.

17-1- نقش عکس

عکسی از شما در حین انجام کار می‌تواند چهره‌ی واقعی شما را به مخاطب نشان دهد. این خودش به اندازه‌ی کافی جذاب هست. این عکس شما را دست‌یافتنی و واقعی جلوه می‌دهد. باعث می‌شود که مردم با شما احساس صمیمیت کنند و اولین چراغ اعتماد به شما در دلشان روشن شود.

18- صفحات اجتماعی را فراموش نکنید

کسی که بخواهد شناخته شود، هرگز نباید اهمیت فیسبوک و اینستاگرام و تلگرام و... را دست کم بگیرد. حتماً در این صفحات فعال باشید و لینک آنها را به «درباره‌ی ما»ی خود اضافه کنید. بدین ترتیب مخاطب با جنبه‌های بیشتری از شخصیت شما آشنا خواهد شد. از طرف دیگر این کار باعث جذب فالوور هم می‌شود.

19- مدام صفحه‌ی «درباره‌ی ما»ی خود را به روز کنید

«درباره‌ی ما» باید پویا باشد و زود به زود تغییر کند. مدام آن را ویرایش کنید تا بهتر شود. همزمان با پیشرفت کسب و کارتان متن «درباره‌ی ما» را تغییر دهید. اگر افرادی از کارکنان شما کارهای مهمی انجام دادند ارزشش را دارد که داخل متن از آنها یاد کنید.

19-1- اگر طولانی شد چی؟

متن شما به مرور زمان طولانی خواهد شد. در این موقع بهتر است آن را به قسمت‌های کوچک و جذاب تقسیم کنید. مثلاً:

  •  آشنایی با ما
  •  ما چه کاری انجام می‌دهیم
  •  چرا کار ما اهمیت دارد

مردم از خواندن یک متن طولانی خسته نمی‌شوند به شرطی که خوب تنظیم شده باشد.

20- آیا متن «درباره‌ی ما»ی شما به اندازه‌ی کافی روان و واضح است؟

از یک نفر که شما و کسب و کارتان را نمی‌شناسد بخواهید متن را بخواند. بعد در قالب یک کوییز چند سؤال از او بپرسید؛ نظر شما راجع به کسب و کار ما چیست؟ چرا کسب و کار ما موفق است؟ آن فرد باید بتواند به راحتی به چنین سؤالاتی پاسخ دهد.
 

مردم با شناختن شما، به شما علاقه‌مند خواهند شد.

21- شناختن شما دوست داشتن شماست

در حین نوشتن «درباره‌ی ما» به این فکر کنید که انگار دارید دوست جدید پیدا می‌کنید. توی متن از اطلاعات جذاب و صادقانه استفاده کنید و بلوف نزنید. اگر خودتان نویسنده‌ی خوبی نیستید از یک آدم خبره کمک بگیرید. پولی که می‌دهید ارزشش را دارد. توی اینترنت پر از وبسایت‌هایی است که کسب و کاری شبیه شما دارند. چیزی که شما را متمایز می‌کند همین «درباره‌ی ما» است.

پس فقط به اطلاعات رسمی و خشک بسنده نکنید. اغلب مردم همین کار را می‌کنند. خلاق باشید و از متن خود لذت ببرید. به مردم نشان دهید که پشت چهره‌ی تجاری شما، یک آدم باحال و جذاب وجود دارد. مردم دوستتان خواهند داشت.

منبع: گروه تامین محتوای فولاد ۲۴

دیدگاه ها
×