صفحهی «دربارهی ما» چیست؟
صفحه دربارهی ما معمولاً توسط تمامی کسب و کارها مورد استفاده قرار میگیرد. در این صفحه مشتری میتواند با مسئول اصلی این کسب و کار و نحوهی کار آنها آشنا شود. معمولاً از تاریخچهی این کسب و کار هم اطلاعاتی در این صفحه وجود دارد، از عکس هم برای دادن اطلاعات استفاده میشود. نیمنگاهی هم به زندگی مسئولین این کسب و کار انداخته میشود. این صفحه کلیت یک کسب و کار و صاحب آن را به مخاطب معرفی میکند.
هدف «دربارهی ما» چیست؟
هدف اصلی دادن اطلاعات به مشتری است؛ دربارهی خودتان، کسب و کارتان و نحوهی عملکردتان. این کار را هر کسب و کاری باید به هر نحوی که شده انجام دهد. در دنیای اینترنتی امروز، صفحهی «دربارهی ما» این کار را به خوبی برای شما انجام خواهد داد. البته دلایل دیگری هم وجود دارد که وجود «دربارهی ما» را مهمتر میکنند. متن «دربارهی ما» یک ابزار بازاریابی است. این متن قدرت جذب و نگهداشتن مشتری را دارد. همچنین اولین چیزی که از شما به وسیلهی موتورهای جست و جو نمایش داده میشود همین «دربارهی ما» است.
چگونه یک «دربارهی ما»ی خوب بنویسیم
«دربارهی ما» بیشترین بازدید در وبسایت شما را دارد. پس بهتر است که آن را به بهترین شکل ممکن نوشته باشید. حتماً به موارد زیر دقت کنید.
- شرکت شما بزرگ است یا کوچک؟
- شرکت شما خصوصی است یا دولتی؟ آیا خودتان آن را ساختهاید یا موروثی بوده است؟
- چه قدر سابقه دارید؟
- رئیس شرکت کیست؟
- مکان شرکت کجاست؟
- چه چیزی شرکت شما را از نمونههای مشابه متمایز میکند؟
- ارزشهای اساسی شرکت شما چه چیزهایی هستند؟
- چرا منِ مشتری باید از شما خرید کنم؟
تمرکز شما باید روی پاسخ دادن به این سؤالات باشد. «دربارهی ما» همان جایی است که باید حسابی از خودتان تعریف کنید. در همین صفحه باید توضیح دهید که چرا شما بهترین هستید. بخش سخت کار آنجایی است که باید باورپذیر و در عین حال خاص باشید. مشتریها توی این صفحه دنبال اطلاعات خصوصی هستند. دوست دارند بدانند افرادی که این کسب و کار اداره میکنند چه جور شخصیتهایی دارند.
برای نوشتن یک «دربارهی ما»ی عالی باید موارد زیر را رعایت کنید.
1- راستگو باشید و اغراق نکنید
برای نوشتن «دربارهی ما» قرار نیست حرفهای تکراری بزنید. از طرفی هم نباید از جملات خیلی طولانی و خسته کننده هم استفاده کنید. توضیح اتفاقات گذشته معمولاً خواننده خسته میکند مخصوصاً اگر مفصل و طولانی باشد. نباید در مورد خودتان اغراق کنید. مثل اغلب جاها، در این مورد هم رعایت حد وسط بهترین کار است.
شباهت زیادی بین «دربارهی ما» و رزومه وجود دارد. همه چیز را باید بگویید اما نباید از اصول دور شوید. به جای آنکه مستقیماً بروید سر اصل مطلب نیاز دارید که کمی مشتری خود را آماده کنید.
مثلاً توضیح دهید که چرا مردم باید بیایند سراغ شما. چه چیزی به شما و یا محصلوتان ارزش میبخشد؟ توضیح دادن این نقاط قوت میتواند میزان جلب توجه مشتری به محصول شما را حدود 18% افزایش دهد.
1-1- مشتری میخواهد چه بداند
از سوابق خود بگویید. از محصولی که ارائه میدهید صحبت کنید. برای مشتری توضیح دهید که شما چه مشکلی را حل میکنید. به آنها بگویید که شما و محصولتان قرار است به چه شکل زندگی آنها را سادهتر کنید. ازتواناییهای خودتان بگویید و از اینکه چرا شما یکتا و خاص هستید. برای مشتری تعریف کنید که چند سال است در این حرفه مشغولید و تجربیات خود را با آنها به اشتراک بگذارید. از پیشرفتهای شرکت خود در طی سالهای کاری خود بگویید تا مشتری به شما اعتماد کند.
وقتی که اطلاعاتی از گذشتهی خود به مشتری میدهید، در واقع به او نشان دادهاید که از نیازهای او خبر دارید و میتوانید راه حلهای خوبی به او ارائه دهید.
2- ایجاد اعتماد
قبل از دوران اینترنت اغلب قراردادها بعد از یک قرار رودررو منعقد میشد. مشتری دوست دارد فروشنده را بشناسد و از او سؤال بپرسد تا بداند دلش میخواهد با او کار کند یا نه. البته امروز دیگر از این خبرها نیست.
اغلب تجارتهای امروزی با تلفن یا در اینترنت انجام میشود بدون اینکه ملاقاتی صورت بگیرد. دقیقاً به همین دلیل است که «دربارهی ما» باید کاری بیشاز یک معرفی ساده انجام دهد. این صفحه باید ایجاد اعتماد کند چون بدون اعتماد هیچ معاملهای انجام نخواهد شد.
2-1- راههای جلب اعتماد
سادهترین راه برای جلب اعتماد که اولین کاری که باید انجام دهید هم هست، گفتن آدرس و شماره تلفن است. برای افرادی که تازه با شما آشنا شدهاند شما فقط یک وبسایت هستید. حتی اگر آدرس پستی را هم در وبسایت قرار میدهید، بهتر است در «دربارهی ما» هم از شهر و استان خود اسم ببرید. بدین ترتیب مشتریهای بالقوهی شما میتوانند برآوردی از موقعیت شما و نزدیکی و دوری آن داشته باشند. آنها به این اطلاعات نیار دارند.این کار بسیار سادهای است اما اغلب کسب و کارها انجام آن را فراموش میکنند. هر اطلاعات کوچکی که بیان میکنید میتواند ایجاد اعتماد کند.
3- مخاطب خود را بشناسید
همیشه در نظر داشته باشید که چه کسی قرار است این «دربارهی ما» را بخواند. مخاطب خود را بشناسید و از نیاز او با خبر باشید. خواهید دید که تغییر مخاطب چه قدر میتواند در نحوهی نگارش شما تأثیر بگذارد.
3-1- مخاطب هدف
درست مثل یک برنامهی تلویزیونی که برای یک مخاطب خاص ساخته شده، «دربارهی ما»ی شما هم باید مخاطب خاص خودش را داشته باشد. نوشتهی شما باید در مورد این مخاطب و نیازهایش صحبت کند. باید احساسات آنها را برانگیزد تا آنها را مجاب به خرید کند.
4- جهت دادن به مخاطب با استفاده از اطلاعات
مهمترین چیزهایی که میخواهید مخاطبتان بداند را مشخص کنید. این اطلاعات را در متن خود به شکل واضح بیان کنید. شاید اطلاعاتی در مورد اعتبار شما، تحصیلات شما، مدارک، جوایز، تجربه و سرمایهی شما باشد. جوری این اطلاعات را به مخاطب بدهید که به سمت اهداف شما هدایت شود و در نظر او معتبر جلوه کنید.
4-1- ارتباط با مشتری
اگر نقطهی قوت شما نسبت به رقبا، نحوهی ارتباط شما با مشتری است، باید «دربارهی ما» را با تعریف نحوهی صحیح ارتباط با مشتری از نظر شرکت شما شروع کنید. حتی میتوانید اطلاعاتی در مورد طرز تفکر خود هم به مشتری بدهید.
5- جزئیات بهتر از کلیات است
به تماسهایی که با مشتریهای خود داشتهاید فکر کنید. در متن خود به سؤالهایی جواب دهید که بیشتر از شما پرسیده شدهاند. از گفتن جملات کلی و شعار دادن اجتناب کنید.
اگر محصول شما مثلاً در میزان مصرف انرژی و عمر مفید از رقیب شما بهتر است، بر همین نکته تأکید کنید و سراغ شعارهای مصرف انرژی نروید. دقیقاً به مشتری بگویید که مثلاً استفاده از محصول شما چند تومان میتواند به نفعشان باشد. این جزئیات باعث میشود که در نزد مشتری شما قابل اعتمادتر و باورپذیرتر باشید.
5-1- کسب و کارهای تازهکار
اگر شما تازه یک کسب و کار راه انداختهاید، و چندان از این اطلاعات دقیق و تجربهها ندارید، بهتر است از اهداف بگویید. به طور دقیق در مورد برنامههای خود برای رسیدن به این اهداف صحبت کنید. کمی اطلاعات جمع کنید و حتی بعد از تنظیم صفحهی خود نیز به فکر آپدیت کردن آن باشید تا به بازدید مورد نظر خود برسید.
6- «دربارهی ما» باید کمی شخصی باشد
بعضی از مردم «دربارهی ما»ی خود را جوری مینویسند که انگار یک شخص سوم این اطلاعات را جمع کرده است. این رهیافت چندان صمیمانه و تأثیرگذار نیست. همه میدانند که این صفحه توسط خود شما نوشته شده و یا حداقل به تأیید شما رسیده است. پس این اشتباه را نکنید. از اول شخص استفاده کنید و بگویید «من» یا «ما»؛ هرکدام که به شرکت شما بیشتر میآید.
مردم چندان با این نوع نوشتار راحت نیستند. آنها دوست دارند با یک آدم واقعی روبهرو باشند. جوری بنویسید که انگار دارید چهره به چهره با مشتری خود صحبت میکنید. لحن دوستانه تأثیر بسیار مثبتی دارد.
6-1- چقدر شخصی باشیم
شور اشتیاق خود در قبال شرکت و اهداف خود را به مخاطب خود نیز بگویید. داستان شکلگیری برند خود را خیلی صمیمانه با مردم در میان بگذارید. هیچ ایرادی ندارد که شخصیت خود را به مردم نشان دهید.
حرفهای بودن تضادی با صمیمی بودن ندارد. حتی در متن خود شوخی کنید. متن جدی و رسمی میتواند مشتریها را بپراند. بگذارید مردم با روحیهی شما آشنا شوند و از شور و اشتیاق شما به وجد بیایند.
مثل زندگی روزمرهی خود، در «دربارهی ما» هم قابل اعتماد و راحت باشید. جدیت در انجام امور خودش راه خود را به متن شما باز خواهد کرد. حتی حساس بودن هم میتوان مثل یک نقطهی قوت در متن شما جلوه کند به شرطی که با صداقت و درست نوشته شود. بُعد انسانی کسب و کار خود را پررنگ کنید.
6-2- لحن صمیمانه
جوری بنویسید که انگار دارید با تک تک مشتریهای خود به طور مجزا و خصوصی صحبت میکنید. تا جایی که به مخاطب شما مربوط میشود، او فکر میکند که فقط خودش دارد این متن را میخواند. مثلاً بهتر است بگویید: «پیشنهاد ما به شما این است که...»، نگویید: «پیشنهاد ما به مشتریهایمان این است که...».
منبع: گروه تامین محتوای فولاد ۲۴