چت

لوله داربست چیست؟

لوله داربستی ، لوله سیاه فلزی به طول 6 یا 3 متر است که از ورق سیاه (به روش نورد گرم) ساخته شده، همچنین این لوله ها دارای اتصالات مخصوص به خود هستند و معمولاً به صورت قالب و بست ساختار را تشکیل می‌دهند.این محصول در دسته لوله درز دار قرار می‌گیرد که از ورق نورد گرم (ورق سیاه) شش متری تولید می‌گردد.

لوله داربست چیست؟

لوله‌داربست در ساختمان سازی کاربرد زیادی دارد و اکثراً به‌عنوان داربست از آن استفاده می‌گردد. لازم به ذکراست که لوله داربستی در صنعت به نام لوله 5 نیز شناخته می‌شود. با ما همراه باشید با ادامه این مقاله با سرفصل های ذیل:

  • آشنایی با لوله داربستی
  • اجزاء داربست فلزی
  • عوامل موثر بر قیمت لوله داربستی
  • قیمت لوله داربستی به عوامل زیر بستگی می‌باشد:
  • فرایند تولید لوله داربست چگونه است؟

آشنایی با لوله داربستی

لوله داربستی‌عموماً در صنایع و‌سازه‌های صنعتی مورد استفاده قرار‌می‌گیرند و در‌سایزهای مختلف تولید شده که متداول ترین سایز آن 1/2 1 اینچ یا همان نمره 5 می‌باشد. از آنجا که هیچگونه سیالی در لوله های داربستی عبورنمی‌کند هیچگونه آنالیز و تستی نداشته و به دلیل اینکه طریقه ساخت و تولید آن به نسبت راحت تر از بقیه لوله ها می‌باشد، لذا کارخانه های مختلفی آنرا تولید می‌کنند. از کارخانه هایی که توانایی تولید لوله های داربست را دارند می‌توان به کارخانه های اصفهان، قم و تهران اشاره نمود.

صرفا جهت اطلاع از: قیمت لوله داربستی  کلیک کنید

لوله‌های داربستی از‌جنس‌فولادی و گالوانیزه ساخته می‌شوند که خود دو مدل درزدار‌و بدون درز دارند. لوله‌های بدون درز دارای ایمنی بالاتری بوده و طبیعتاً هزینه تولید لوله بدون درز نیز بالاتر از لوله درزدار می‌باشد. اما لوله‌های درزدار برای ساخت لوله های داربستی نیز مناسب و قابل استفاده هستند. در لوله داربستی‌هم از لوله های سنگین و هم از لوله های سبک می‌توان استفاده نمود که درباره ضخامت، طول و قطر لوله ها توضیح می‌دهیم.

ضخامت‌های مورد استفاده در این سایز لوله داربستی 2، 2/5، 3 و 4 میلیمتر می‌باشد که ضخامت های 2 و 2/5 میلیمتر پر کاربرد تر می‌باشند.

اجزاء داربست فلزی

1- لوله های فلزی فولادی

بدون درز - قطر 48 مخصوص داربست بندی شاخه‌های 6 متری و‌حدود وزن لوله داربست 6 متری از 16 تا 17 کیلوگرم - که باید تمیز - صاف - بدون انحنا باشند.

2- بست ها و گیره های فلزی و چدنی

  • - ست های 4 پیچ بهترین گزینه برای نصب داربست فلزی می‌باشند و نوع اتصال لوله به لوله در داربست بندی به صورت 90 درجه می باشد قابلیت تحمل فشار 1200 کیلوگرم در داربست بندی
  • پست گردون: مانند بست های 4 اینچ ولی به اتصال در داربست بندی به صورت بیشتر یا کمتر از 90 درجه قابل تغییرات قابلیت تحمل فشار 1000 کیلو در عملیات داربست بندی.
  • بست ها چهار پیچ: معمولا در جایی که جهت های داربست فشار بیشتری باید تحمل کنند را در زیر بست های داربست فلزی بود
  • - بست های تک پیچ یا قائم: در مواقعی که از داربست ب عنوان کفراژ و یا قیمه استفاده می‌شود و در داربست ساختمانی و صنعتی معمولا جایی ندارد.

3- مغزی پایین pin: در صورتی که ارتفاع داربست بیش از 6 نفر باشد به منظور استقامت بیشتر این مغزی ها داخل لوله داربست نصب می شود.

  • کفشک: معمولا‌در جاهایی که زیر پایه های داربست شنی یا ایزوگام و یا خاک باشد می‌توان در زیر پایه های داربست فلزی نصب گردد.
  • - چرخ داربست: معمولا‌در جاهایی که کف‌آن صاف و‌هموار باشد می‌توان به منظور ما نور بهتر و کاهش هزینه از داربست با چرخ و یا چهارپایه چرخ دار استفاد شود که با احتساب ؟؟؟؟ داربست می‌تواند معمولا حدود 3000 کیلو را تحمل کند.
  • - تخته مناسب کار روی داربست: معمولا دارای ابعاد طول 4 متر عرض 25 ضخامت 5 سانت می‌باشد که باید عاری از ترک و امواج باشد.
  • -- آچار دوسر رینگی 21-22 دارای طول 28 سانت و حداکثر تحمل 600 کیلوگرم توسط بازوی کارگر داربست بند.
  • - کمربند- ایمنی - کفش - دستکش - مخصوص داربست بندی بهترین کمربند، کمربند شرقی شک دار می‌باشد.
  • کفش های مخصوص داربست نیز باید دارای کفی نرم و قابل انعطاف باشد.
  • - شبکه های حفاظتی توری شکل: معمولا در‌داربست‌های سنگین و سبک استفاده می‌شود و‌جنسشان از نایلون - پلی استر می باشد و نصب این حفاظ ها برای حفظ ایمنی در داربست های ساختمانی - صنعتی نصب می‌شود و مانع سقوط اجسام از روی داربست به روی معابر می‌شود.

لوله داربست

عوامل موثر بر قیمت لوله داربستی

لوله های‌داربستی در‌دسته لوله‌های فولادی سیاه قرار داشته که توسط ورق‌های سیاه تولید می‌گردند. این لوله‌ها با توجه به ضخامت دیواره در‌سه‌دسته سبک؛ معمولی و سنگین قرار دارند. قیمت لوله داربست براساس وزن و‌شاخه تعیین می‌گردد به عنوان مثال قیمت لوله داربستی سبک به صورت شاخه ای پایین تر‌از انواع معمولی و سنگین می‌باشد ولی به صورت وزنی این سه لوله در یک محدوده قیمت می‌باشند.

قیمت لوله داربستی به عوامل زیر بستگی می‌باشد:

جنس لوله داربستی

وزن لوله داربستی که وابسته به ضخامت و سایز لوله داربستی می‌باشد.

سایز لوله داربستی که تعیین کننده اندازه قطر داخلی و قطر خارجی لوله داربستی می‌باشد.

ضخامت لوله داربستی که متداولترین ضخامت 2 و 2.5 میلیمتر می‌باشد.

فرایند تولید لوله داربست چگونه است؟

لوله داربست یکی از‌انواع مختلف لوله‌های درز‌مستقیم به حساب می‌آید. روش تولید این مقاطع فولادی نیز تقریباً یکسان است با این تفاوت که در مرحله آخر آزمایش‌های متفاوتی بر روی آن انجام می‌شود. این نوع از لوله‌ها ارتباط زیادی با جان افراد دارند به همین دلیل نیاز به مقاومت بالایی در برابر فشار دارند و دلیل این موضوع ارتباط این پروفیل‌‌ها با جان افراد است.

روش تولید لوله‌ داربست و‌همچنین انواع لوله‌های درز مستقیم به این صورت است ورق سیاه با عبور از غلطک‌های متوالی به مرور خم می‌شود تا ۲ لبه آن به یکدیگر برسد. بعد از اتمام عملیات خم‌کاری، ۲ لبه بوسیله جوشکاری به یکدیگر متصل می‌شوند تا لوله از استحکام لازم برخوردار باشد. در نظر داشته باشید که در فرایند خم‌کاری، ضخامت ورق به کار رفته به عنوان ماده اولیه فاکتور بسیار مهمی است و در مورد لوله‌های داربستی باید بدانید استفاده از ورق ۲ تا ۳ میلمتر رایج‌تر است و همین عامل باعث ایجاد اختلاف در قیمت لوله داربست می‌شود.

تفاوت روش تولید لوله داربست با دیگر لوله‌های درزدار بعد از مرحله جوشکاری شروع می‌شود. در این مرحله باید آزمایش‌های لازم جهت بررسی قابلیت‌اطمینان محصول انجام شود. لوله‌هایی که برای انتقال سیالات و یا گازها استفاده می‌شوند، تحت آزمایش‌های هیدرواستاتیکی قرار می‌گیرند؛ اما لوله داربست به دلیل کاربرد خاص خود، مقاومت بالایی در برابر فشار نیاز دارد، به همین دلیل تحت آزمایش‌های فشار قرار می‌گیرند تا از قابلیت اطمینان آنها در شرایطی که داربست باید بار زیادی را تحمل کند، دچار شکست نشوند.

جهت مشاهده و استعلام قیمت لوله داربستی به وب سایت فولاد 24 مراجعه نمایید.

گروه تأمین محتوای فولاد 24

دیدگاه ها
×