یکی از مشکلات رایج در آپارتمان ها، پارکینگ است. این مشکل به دلیل افزایش تعداد آپارتمان ها به وجود می آید. تمامی این مشکلات ناشی از عدم آگاهی درباره قانون تقسیم پارکینگ در آپارتمان نوساز است.
قانون تقسیم پارکینگ در آپارتمان نوساز پس از اتمام ساخت ساختمانها، جهت فروش واحد های آن آپارتمان ذکر تثبیت می شود. در این امر نماینده و مامور سازمان، برای شماره گذاری پارکینگ از بالاترین نقطه شروع می کنند و تا طبقه اول ادامه میدهند.
لازم به ذکر است که تقسیم بندی پارکینگ اصول و نظم خاصی ندارد، به طور مثال اگر شخصی اقدام به خرید یکی از واحد های آپارتمان کند، این امکان را نیز دارد که محل پارکینگ خود را نیز انتخاب کند. البته فراموش نشود که این روش تقسیم قانونی نیست و تنها درصورتی که همه ساکنین آن آپارتمان با این روش تقسیم بندی موافقت کنند، مشکلی ایجاد نمی شود اما اگر حتی 1 یا 2 نفر از ساکنین آپارتمان با این نوع تقسیم بنید مشکل داشته باشند و موافق نباشند، این موضوع اشکال قانونی دارد.
حق رفت و آمد از پارکینگ چگونه است؟
حق رفت و آمد از پارکینگ، موضوعی است که در آپارتمانهای امروزی به دلیل کمبود فضای پارکینگ، اهمیت زیادی پیدا کرده است. هنگام بررسی قانون تقسیم پارکینگ در آپارتمان نوساز باید این موضوع نیز روشن شود که، حق رفت و آمد از پارکینگ چگونه است؟ در ادامه به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.
طبق ماده 2 قانون تملک آپارتمانها، قسمتهای مشترک آپارتمان عبارتند از:
بخشهایی ازساختمان که به صورت اختصاصی وشخصی برای استفاده یک یا چند آپارتمان یا محل و پیشه مخصوص نیست و به تمام مالکان و ساکنین به نسبت قسمت اختصاصی آنها تعلق میگیرد.
زمینهای مجاور تا حدی که برای استفاده و بهرهبرداری از آپارتمان و تاسیسات آن ضروری باشد.
تاسیسات و لولهکشیهای مربوط به فاضلاب، آب، برق، گاز، تلفن و تهویه مطبوع که در داخل یا خارج از ساختمان برای تمام یا قسمتی از آپارتمانها مورد استفاده مشترک قرار میگیرد.
راهروها، پلکانها، پاگردها، آسانسورها، نورگیرها، تاسیسات مربوط به آن ها و سایر قسمتهایی که در حدود تعریف قسمتهای مشترک در این قانون آمده است.
با توجه به این ماده، پارکینگ نیز جزو قسمتهای مشترک محسوب میشود، مگر اینکه در سند مالکیت یا اسناد و مدارک دیگر، خلاف آن ذکر شده باشد.
بنابراین، همه ساکنان آپارتمان، حتی کسانی که پارکینگ ندارند، حق رفت و آمد از پارکینگ را دارند.
البته این حق، محدود به عبور و مرور است و ساکنان نمیتوانند در پارکینگ اشیاء خود را قرار داده یا از آن به عنوان انباری استفاده کنند.
قانون جدید پارکینگ
در سالهای اخیر، قانون تقسیم پارکینگ در آپارتمان نوساز در ایران دستخوش تغییراتی شده است. این تغییرات با هدف ساماندهی وضعیت پارکینگها، افزایش فضای پارکینگ و تسهیل در عبور و مرور انجام شده است.
مهمترین تغییرات در قانون جدید پارکینگ عبارتند از:
افزایش تعداد پارکینگهای مورد نیاز برای واحدهای مسکونی: طبق قانون جدید، برای واحدهای مسکونی با متراژ کمتر از 150 متر مربع، یک پارکینگ، برای واحدهای مسکونی بین 150 تا 200 متر مربع، 1.5 پارکینگ و برای واحدهای مسکونی بیش از 200 متر مربع، دو پارکینگ مورد نیاز است.
کاهش ارتفاع مجاز پارکینگ: ارتفاع مجاز در پارکینگهای آپارتمانی طبق قانون جدید، 2 متر و 20 سانتیمتر و در پارکینگهای خصوصی 2 متر و 10 سانتیمتر میباشد.
تغییر در ضوابط مربوط به ابعاد پارکینگ: در قانون جدید، ابعاد پارکینگ به گونهای تعیین شده است که فضای کافی برای مانور و گردش خودرو در داخل پارکینگ وجود داشته باشد.
تشدید جریمههای مربوط به تخلفات پارکینگ: در قانون جدید، جریمههای سنگینتری برای تخلفاتی مانند پارک کردن در محل غیرمجاز، سد معبر و عدم پرداخت هزینه پارکینگ در نظر گرفته شده است.
قانون جدید پارکینگ هنوز در حال اجرا است و ممکن است در آینده اصلاحاتی در آن صورت گیرد. با این حال، این قانون گامی مهم در جهت ساماندهی وضعیت پارکینگها در ایران به شمار میرود.
شماره گذاری پارکینگ آپارتمان
شماره گذاری و تقسیم پارکینگ در آپارتمان نوساز و یا در کل همه آپارتمان ها، توسط کارشناس تفکیک و نقشه برداری آپارتمان های نظام مهندسی صورت می گیرد. این نقشه بردار، توسط سازمان نظام مهندسی کشور، تعیین و معرفی می شود بنابراین ملک ساختمان هیچ نقشی در انتخاب آن ندارد. شماره گذاری پارکینگ آپارتمان از طبقات بالا به پایین شروع می شود.
شماره گذاری پارکینگ آپارتمان ها امری ضروری برای ساماندهی و مدیریت فضای پارک خودرو ساکنین است. این کار به تخصیص عادلانه پارکینگ ها، جلوگیری از بروز مزاحمت و اختلاف بین ساکنین و همچنین حفظ نظم و انضباط در پارکینگ کمک می کند.
در قانون تقسیم پارکینگ در آپارتمان نوساز روش های مختلفی برای شماره گذاری پارکینگ ها وجود دارد. از جمله این روش های تقسیم بندی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- شماره گذاری بر اساس ترتیب طبقات: در این روش، پارکینگ ها به ترتیب طبقات از بالا به پایین شماره گذاری می شوند. به عنوان مثال، پارکینگ های طبقه اول با شماره های 1 تا x مشخص می شوند، پارکینگ های طبقه دوم با شماره های x+1 تا 2x و به همین ترتیب.
- شماره گذاری بر اساس متراژ: در این روش، پارکینگ ها با توجه به متراژ آنها شماره گذاری می شوند. به این صورت که بزرگترین پارکینگ ها با شماره 1 و کوچکترین پارکینگ ها با آخرین شماره مشخص می شوند.
- شماره گذاری ترکیبی: در این روش، از ترکیبی از دو روش قبلی برای شماره گذاری پارکینگ ها استفاده می شود. به عنوان مثال، می توان از شماره گذاری بر اساس ترتیب طبقات برای طبقات مختلف و از شماره گذاری بر اساس متراژ برای پارکینگ های هر طبقه استفاده کرد.
جمع بندی
در این مقاله به بررسی موضوع قانون تقسیم پارکینگ در آپارتمان نوساز پرداختیم و قوانینی که در این باره مطرح است را برای شما عزیزان شرح دادیم.
فولاد 24 مرجع فولادی بزرگی است که روزانه قیمت محصولات فولادی اعم از: قیمت نبشی، قیمت ناودانی، تیرآهن و ... را در وب سایت خود اعلام می نماید. با مراجعه به وب سایت فولاد 24 میتوانید از قیمت به روز این محصول مطلع شوید.