دستگاه لیزر برش CO2 چگونه است؟ دستگاه لیزرفایبر چه کاربردی دارد، تفاوت این دو در چیست دراین نوشتار سعی داریم به عملکرد این دو دستگاه بپردازیم... با ما همراه باشید با ادامه این مطلب با عناوین ذیل:
- آشنایی با تاریخچه این دستگاه
- تفاوت دو دستگاه لیزر برش CO2 و لیزرفایبر
- این دستگاه ممکن با چه مشکلاتی مواجه شود؟
- روش تولید اشعه لیزرفایبر
- مزیت فایبر چیست؟
تاریخچه
در سال 2009 اولین بار لیزرفایبر در نمایشگاه صنعت آلمان رونمایی و به بازار عرضه شد.مانند هر تکنولوژی جدید که به بازار عرضه می شود لیزرفایبر نیز تا حدود زیادی مشکلات نسل قدیم لیزر (لیزر CO2 )ا را برطرف کرده بود .البته که اولین مخالفان این لیزر شرکتهای لیزر ساز بزرگ دنیا مانند ترومف آلمان بودند .آنها در ابتدا چون بازار خود را در خطر دیدند شروع به زیر سوال بردن دستگاه فایبر نمودند ولی پس از فروش چند دستگاه و از آنجا که خریداران دستگاه متوجه برتری آن شدند ،شرکت ترومف و بقیه سی او تو سازان دیدند نمیتوانند خلاف جهت آب شنا کنند و اگرچاره ای نیاندیشند از بازار حذف میشود .طبق آمار شرکت سالوانینی که مبتکر این لیزر در دنیا بود طی 7 سال حدود 550 لیزر فایبر در دنیا فروش رفت..پس از این استقبال بقیه شرکتها هم شروع به تولید لیزر فایبر نمودند و لیزر سی او تو کم کم تولیدش کاهش یافت.
تفاوت ها ی دو دستگاه لیزر برش CO2 و لیزرفایبر
در ابتدا باید ببینیم در لیزر گازی چگونه اشعه لیزر تولید می شود. در این روش در جعبه ای که سورس نام دارد چند گاز شامل CO2 ،نیتروژن و هلیوم میکس شده اند و از طریق تزریق الکتریسیته با توان بالا و با فعل و انفعالاتی اشعه لیزر تولید می شود و از طریق آیینه هایی که در درون سورس و خارج ار آن قرار دارد ،اشعه تولید شده به هد دستگاه منتقل و عملیات برش آغاز می گردد
مشکلات این روش
اول آنکه جریان برق بسیار زیادی می خواهد ،دوم آنکه آیینه های مرتب گرم شده ،کثیف می شدند و همچنین از تنظیم خارج می شدند و در نتیجه شاهد پرت انرژی تولیدی تا 25 درصد هم می بودیم .سوم به خاطر حرارت ایجاد شده نیاز به چیلر بسیار بزرگی بود ،چهارم در برش متریال غیر از استیل و آهن مانند مس و برنج و آلومینیم چندان خوب عمل نمیکرد و یا اصلا نمی تواست برش بدهد.
روش تولید اشعه لیزر فایبر
اما در روش جدید تولید اشعه لیزر از طریق به کار گرفته شدن تعدادی دیود و نوعی شتاب دهند با اضافه کردن ماده طبیعی به نام اتربیوم اشعه تولید میشود (در نتیجه برق مورد نیاز بسیار کمتر ازCO2 است).آینه ها حذف شد و لذا مشکلات مربوط به آینه مانند داغ شدن ،کثیف شدن و از تنظیم خارج شدن حذف شدند .اشعه تولیدی توسط نوعی کابل شیشه ای به نام فیبر نوری به هد منتقل می شود و عملیات برش آغاز می گردد.در این روش تلفات انرژی بسیار ناچیز است .هزینه نگهداری هم به مراتب پایین تر است و به خاطر طول موج متفاوت اشعه تولیدی ،امکان برش سایر فلزات مانند مس ،برنج ،آلومینیوم و گالوا نیزه نیز به راحتی فراهم شد.اما به قول شاعرکه می فرماید : جمله عیبش را تو بگفتی هنرش نیز بگو ،باید گفت تنها برتری لیزر سی او تو نسبت به فایبر سرعت برش بالاتر در ضخامت های بالای 15 میلیمتر می باشد.
مهمترین مزیت فایبر
شایان ذکر است مهمترین مزیت فایبر را شاید بتوان افزایش قابل توجه سرعت و کیفیت برش در ضخامت های پایین دانست که این امر به خصوص برای شرکتهای تولیدی باعث افزایش بهره وری و در نتیجه کاهش قیمت تمام شده کالا می گردد.این نکته برای کارگاههای خدماتی نیز مهم است چرا که آنها در واقع زمان را می فروشند.
جمع بندی
در پایان ذکر این نکته ضروری است صنعت لیزر به سرعت در حال پیش رفت است و در سال 2019 لیزر 30 کیلو وات نیز در چین ساخته شد.( شرکت بیوند لیزر با برند HSG ) و به بازار ارایه گردید.در ایران هنوز بیشتر لیزرهایی با توان زیر 2000 وات در حال کار هستند. بیشتر ضخامت های پایین تر از 10 میلیمتر که نیاز به دقت بالاتری دارند را برش می زنند. ولی در سال پیش رو صنعتگران کشور تمایل به وارد کردن دستگاههای قوی تر مانند 4000 وات پیدا کردند.
اگر صنعتگر هستید و نیازمند یک دستگاه لیزر فایبر حرفه ای می باشید، از مشاوره ی شرکت پارس کیا مهنام کمک بگیرید و خریدی مطمئن و به صرفه داشته باشید.
امیدواریم این مقاله توانسته باشد توضیحات کاملی در خصوص این دستگاه به شما ارائه داده باشد، در ادامه جهت مشاهده قسمتهای مختلف سایت می توانید به لینک های ذیل مراجعه فرمایید.
تأمین کنندگان تجهیزات و ماشین آلات در سایت فولاد۲۴
صورت بار تجهیزات و ماشین آلات در سایت فولاد۲۴
منبع:گروه تأمین محتوای فولاد۲۴