هفته گذشته بازارهای جهانی بیلت شاهد افت قیمت بودند. میانگین نرخ صادراتی فوب دریای سیاه از ۴۴۸ به ۴۴۵ دلار در هر تن کاهش یافت و در چین نیز بهای بیلت حدود ۴ دلار پایین آمد و به ۴۲۳ دلار رسید. در جنوب شرق آسیا هم این محصول ۵ دلار ارزان شد و در سطح ۴۶۰ دلار هر تن سیافآر ایستاد، اما در ترکیه مسیر معکوس طی شد و نرخ وارداتی بیلت با رشد ۵ دلاری به همان ۴۶۰ دلار رسید.
در بازار داخلی ایران، قیمت شمش فولاد عمدتاً ثابت ماند؛ عاملی که به گفته فعالان، ترکیبی از رکود تقاضا و محدودیت عرضه است. با این حال، در پایان هفته نشانههایی از ضعف بازار آشکار شد که میتواند سیگنالی از افت احتمالی تقاضا در روزهای آینده باشد.
تحلیلگران معتقدند نوسانات اخیر نشاندهنده اثرپذیری بازار از شرایط اقتصادی و تعطیلات بوده و همچنان عرضه و تقاضا مسیر اصلی تعیین قیمتها را مشخص خواهد کرد.
ثبات شکننده بازار بیلت ایران